1.000 afortunats a la Salomon Ultra Pirineu

Divendres, 19 de febrer de 2016

Les 1.000 places disponibles per a la Salomon Ultra Pirineu s’han quedat petites un any més. Han sigut molts els corredors d’arreu del món que no han volgut perdre’s l’oportunitat de formar part d’aquesta clàssica prova de llarga distància i per això, després de superar el nombre d’inscrits que optaven als dorsals disponibles, ahir es va fer un sorteig a l’Ajuntament de Bagà per escollir els mil afortunats que disputaran la prova el proper mes de setembre.

Fins a 43 nacionalitats diferents conviuran a la línia de sortida de l’edició d’enguany, que un any més permetrà als corredors descobrir el Parc Natural del Cadí Moixeró. Participants dels cinc continents seran presents a la prova, i entre ells corredors vinguts d’Austràlia, Tailàndia, Canadà, Israel, Mèxic o Sud-Àfrica entre altres. Els països amb més corredors inscrits a la prova són Espanya, Portugal i França, amb Polònia i Argentina tancant el top-5. Molts d’aquests països, amb una llarga tradició de trail running, també aportaran atletes d’èlit a la prova, puntuable per a les Skyrunner World Series en la seva modalitat d’ultra.

Aquest any, el 66% dels inscrits ho fan per primera vegada, i té mèrit tenint en compte que tots els participants han d’acreditar haver completat una cursa d’almenys 40km en el darrer any. Així, són molts els que descobriran les muntanyes del Pirineu per primera vegada, en un esdeveniment que mobilitza dues comarques i penja el cartell de complert en la majoria d’establiments.

Entre els participants, homes i dones de totes les edats. En aquesta edició, el participant més jove té 18 anys, i el més gran, 67, una mostra més de la gran varietat d’edats i que aglutinen un esport que té en comú la passió per la muntanya i la superació personal.

A més de la prova de llarga distància, l’Ultra Pirineu aglutina també altres proves. La Marató Pirineu, de 42km i 2.400m de desnivell positiu recorre part de la vessant cerdana del Parc Natural del Cadí Moixeró a través de corriols i punts en alçada. La Nit Pirineu, una vertical nocturna amb 860m de desnivell positiu permet descobrir l’estació d’esquí de la Molina des d’una altra perspectiva. Ambdues proves obriran inscripcions el dia 1 de març amb 1.000 i 200 dorsals disponibles, respectivament. Finalment, el mateix dissabte de la cursa es disputarà com cada any una cursa infantil a Bagà.

A partir d’ara, als 1.000 corredors de la Salomon Ultra Pirineu només els quedarà entrenar i preparar amb il·lusió aquest repte.

(Nota de premsa de la Ultra Pirineu del 19 de febrer de 2016)

Darrera actualització: 11.11.2020 | 12:26