Introducció

Situació i nuclis

La Vila de Bagà es troba situada en ple Pirineu, a l'extrem nord de l'Alt Berguedà, al límit de la província de Barcelona a 786 metres d'altitud i a 20 km de Berga, 28 km de Puigcerdà i a 6 km de la boca sud del túnel del Cadí.

La població es troba a la vall espaiosa i ampla del riu Bastareny, arrecerada al sud de la barrera del Cadí, Penyes Altes (2.260 m), la Tosa (2.537 m) i el Puigllançada (2.406 m) i té una extensió de 43 km2.

Descripció

Al nucli urbà de la vila es diferencia clarament la part antiga de la població, construïda sota el Palau dels Pinós i resguardada per les antigues muralles. Destaca per la seva bellesa la plaça Galceran de Pinós, plaça porxada amb edificis de notable antiguitat, i tot el conjunt del nucli antic medieval.

Així, la Vila de Bagà està considerada com la capital històrica de l'Alt Berguedà i actualment és el motor econòmic de tota aquesta zona amb infraestructures tan importants com l’institut, que acull alumnes de tots els pobles del nord de la comarca, el Centre Medieval i dels Càtars, ubicat al Palau dels Barons de Pinós, el qual ha esdevingut el centre neuràlgic de la Ruta del Camí dels Bons Homes, o les pistes d'esquí alpí de Coll de Pal.

Al marge dret del riu Bastareny es pot gaudir de la piscina municipal i zona esportiva, junt al Parc de la Vila, de grata estada i magnífica panoràmica.

 
Darrera actualització: 29.03.2021 | 11:10
Darrera actualització: 29.03.2021 | 11:10