Fira de Productes Naturals / Festa de l'Arròs (Àpat dels pobres)
Denominada antigament "Àpat dels pobres", se celebrava abans el diumenge de Carnaval. Avui s'ha fixat pel segon diumenge de febrer.
A l'Arxiu històric de Bagà trobem consignació d'aquesta festa des dels primers temps de la fundació de la vila com a tal. Segons els documents que hi consten, els dies de Carnestoltes, els cònsols (regidors) passaven per les cases recaptant donatius en diners o espècies –fins i tot llenya– per oferir un àpat a la gent necessitada de la vila i als de fora.
El matí del diumenge, en la històrica plaça porxada de Bagà, els cuiners conjuminen ingredients dins d'una enorme paella de 2,80 metres de diàmetre. Mentrestant, la gent es comença a congregar a la plaça atreta per la flaira del sofregit i la curiositat que desperta en els forans veure el procés de confeccionar una paella per a més de 2.000 persones. Quan ja tot es a punt, s'afegeixen els 250 quilos d'arròs que sempre, i a opinió de tothom, queda bo i en el seu punt.