Torna la Festa Major de Bagà recuperant el format i les activitats d’abans de la pandèmia

Dimarts, 26 de juliol de 2022

L’Ajuntament de Bagà ha presentat el programa de Festa Major que començarà aquest dijous dia 28 i finalitzarà dimecres 3 d’agost, una festa que torna al format i les condicions dels anys previs a la pandèmia. S’han proposat moltes activitats i actes per a totes les edats per tal de poder recuperar les interrelacions socials de grup que s’havien vist afectades per la Covid-19.

Tal com ha explicat la regidora de Festes, Pilar Grille, la programació és molt àmplia i està pensada per a públics de totes les edats. En aquest sentit s’ha mostrat satisfeta de recuperar la celebració al cent per cent després de dos anys poc habituals. Entre d’altres, ha fet referència a l’organització, de nou, del sopar popular del dimarts de festa major; o l’actuació del Grup Il·lusió, integrat per gent gran del municipi, aquest dijous.

Activitats per a tothom

Els actes s’iniciaran aquest dijous dia 28 de juliol amb el pregó a càrrec de l’antropòleg, escriptor i museòleg Josep Fornés i Garcia a les 7 de la tarda a la plaça Porxada i a continuació hi haurà música jazz a càrrec del grup Jazztareny. Divendres dia 29, els actes i activitats començaran a 2/4 de 4 de la tarda a la plaça Porxada, amb el concurs de truc, més tard a 2/4 de 7, arribarà el concert infantil “De cap per avall”, a càrrec del grup Ambauka. Finalment, els actes de divendres posaran punt final amb dos esdeveniments a la mateixa hora, a les 10 de la nit, per una banda, l’espectacle a càrrec del Grup Il·lusió al Casal de la Vila i, per altra banda, el concert Bagà Rock Fest amb l’actuació de Morti Jaleo, The Cabrians, Último recurso i The Birras Terror al pavelló municipal.

Dissabte dia 30, serà el dia de la Festa Major que comptarà amb més actes i activitats. La jornada començarà amb el 50è torneig d’estiu de tenis taula a les 10 del matí al Casal de la Vila. A les 3 de la tarda, hi haurà el torneig de Màgic al Bar Cristall. Seguidament, a 2/4 de 4 de la tarda, tir al plat organitzat pel Club de Tir de Bagà i es farà al Camp de Tir. A les 5, arribarà el torn de la cursa d’obstacles “La jungla del Senglar” sota el Parc Bastareny. Al Pavelló Municipal, a les 7 de la tarda, concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Venus, a les 11 de la nit, al mateix lloc, ball de Festa Major també a càrrec de l’Orquestra Venus i finalment la jornada acabarà a les 2 de la matinada amb una sessió de Disco Flaix FM per al jovent, a càrrec dels DJ Sergi Domene i Hector Ortega.

Diumenge dia 31, a les 9 del matí amb la XXX Cursa Popular organitzada pels Amics de l’Atletisme a la plaça del Raval. A les 10, hi tornarà a haver Tir al Plat amb esmorzar al Camp de Tir, a l’hora del vermut a dos quarts d’1, se celebraran les Sardanes a càrrec de la Cobla Berga Jove a la plaça Porxada. A la tarda, a les 4 Splash Slide posarà un tobogan inflable a l’Avinguda Reina Elisenda. A dos quarts de 7, per berenar serà el torn de la Carquinyolada, aquest any amb magdalenes a la plaça Porxada. Finalment, a les 10 de la nit, l’Esbart Cadí oferirà la seva actuació, també a la plaça Porxada.

Dilluns dia 1 d’agost, serà el dia amb les activitats per a la quitxalla i els més venuts, a dos quarts de 5 de la tarda, hi haurà la cercavila a càrrec dels geganters, geganteres, grallers i gralleres de Bagà i començarà al carrer Raval. Un cop finalitzada la cercavila, a dos quarts de 7, serà el torn de la festa de l’escuma a la plaça Porxada i a les 10 de la nit, cinema a la fresca amb la pel·lícula “Los tipus malos” també a la plaça.

Dimarts dia 2, a dos quarts de 7 de la tarda, espectacle infantil de màgia a càrrec del màgic Eduard Juanola a la plaça Porxada. A les 9 del vespre, sopar popular de Festa Major al pavelló municipal, consultar al programa el preu i llocs de compra. A continuació, a les 10, Ball de Festa Major a càrrec del grup Cafè Trio i després Sessió Disco amb DJ Liria també al Pavelló.

Finalment, la Festa Major posarà punt final el dimecres dia 3 d’agost amb l’espectacle infantil de circ, El petit circ de Messieu Moustache a dos quarts de 7 de la tarda a la Plaça Porxada i a les 10 de la nit, concert d’Havaneres a càrrec del grup d’Havaneres Marivent a la Plaça Porxada.

Darrera actualització: 8.08.2022 | 13:34