L’Ajuntament de Bagà incrementa la partida dels pressupostos participatius del 2023

Dilluns, 23 de gener de 2023

La població i les entitats poden presentar propostes per fins el proper 19 de febrer de manera telemàtica o a les oficines de l’ajuntament

 

Després de la bona resposta de la proposta el 2022, l’Ajuntament de Bagà ha incrementat la partida dels pressupostos participatius del 2023. Enguany, els veïns i veïnes i les entitats podran decidir en què s’inverteixen 20.000 euros dins d’aquesta iniciativa de participació ciutadana. Es tracta de 5.000 euros més que en la primera edició dels pressupostos, l’any passat.

En una primera fase la ciutadania pot presentar a l'Ajuntament propostes d'inversió. El termini s’obre aquest dilluns, 23 de gener i s’allargarà fins el 19 de febrer. Les persones majors de 16 anys empadronades a Bagà podran presentar una proposta, mentre que les entitats i associacions sense ànim de lucre amb seu social a Bagà podran presentar fins a dues propostes per entitat. Els projectes que es presentin al procés participatiu han de generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, ser un projecte d'inversió i ser viable tècnica i econòmicament, no sobrepassant els 20.000 euros

Les propostes es poden presentar telemàticament, a través de la seu electrònica mitjançant una instància genèrica. Caldrà especificar la proposta, la justificació i una estimació del cost econòmic de la proposta. Per a aquelles persones que no estan habituades a l'ús d'aquest tipus d'eines en línia les propostes també poden presentar-se a les oficines de l’Ajuntament.

En una segona fase l'Ajuntament validarà la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes i sotmetrà a votació popular els projectes que compleixin amb tots els requisits. La ciutadania podrà votar un màxim de tres propostes del 27 de febrer al 19 de març.

Darrera actualització: 23.01.2023 | 10:24