L'Ajuntament de Bagà col·labora amb el Berguedà Bike Day

Dimecres, 14 de setembre de 2022

La matinal ciclista impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà tindrà lloc el dissabte 24 de setembre a la carretera de Coll de Pal 

L’Ajuntament de Bagà col·labora amb el Berguedà Bike Day, una iniciativa del Consell Comarcal del Berguedà que tindrà lloc el proper dissabte 24 de desembre de 9 a 1 del migdia. Aquesta matinal ciclista és una experiència inèdita a Catalunya i consistirà en alliberar la carretera de Bagà a Coll de Pal per l'ús prioritari dels ciclistes per tal que puguin circular-hi sense haver-se de preocupar dels cotxes. La proposta també compta amb el suport de l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà i de la Federació Catalana de Ciclisme.

Durant el matí del 24 de setembre, per la carretera de Coll de Pal (la BV-4024) només hi podran circular amb total llibertat i seguretat els ciclistes. Els cotxes no hi podran passar. És la primera vegada que això passa al país en una prova no competitiva. L'objectiu és promocionar la comarca des d'una vessant cicloturística. Les persones interessades a participar-hi no s'han d'inscriure i està obert a tothom, independentment de l’edat o de la bicicleta utilitzada. Es pot fer servir bicicleta de carretera, de muntanya o també elèctrica. Això sí, hauran de circular pel carril dret de la carretera i hauran d’utilitzar casc de protecció.

De Bagà a Coll de Pal hi ha 19 quilòmetres de distància i el seu cim supera els 2.000 metres d’altitud. Es tracta d'uns dels ports de muntanya de referència de la comarca i un dels més durs de la geografia catalana. El port de Coll de Pal té una pendent mitjana del 6,6% i rampes màximes del 12%-13%.

Consulta tota la informació al següent enllaç

Darrera actualització: 16.09.2022 | 13:56