Els veïns i veïnes de Bagà decideixen invertir la partida del pressupost participatiu en adquirir recursos i instruments per l’escola de música

Dimecres, 5 d’abril de 2023

De les 11 propostes presentades, 5 van passar a la fase final i s’han registrat 209 vots vàlids

Adquirir equipaments per modernitzar l'espai utilitzat per l'escola de música de Bagà amb taules, cadires, un ordinador, una impressora i una pissarra digital, així com també la compra de nous instruments i equips tècnics i de so. Aquesta ha estat la proposta que ha rebut més votacions en la segona edició del pressupost participatiu promogut per l’Ajuntament de Bagà. El govern valora positivament el procés d’aquests pressupostos ciutadans que han permès als veïns i veïnes de la població fer propostes i, posteriorment votar-les, per decidir a què prefereixen invertir la partida pressupostària de 20.000 euros que s’hi ha destinat, 5.000 euros més que el 2022.

La regidora d’Economia i Hisenda, Pilar Grille, ha explicat que de les 11 propostes que es van presentar durant la primera fase, la mesa de valoració va decidir que només 5 podien passar a la fase de votacions. Les propostes que han quedat descartades no complien els requisits de les bases.

 

RESULTATS DE LES VOTACIONS

Durant les darreres setmanes els veïns han pogut votar d’entre les cinc propostes finalistes i finalment, l’adequació de l’escola de música i la compra de nous instruments i materials ha estat la que ha rebut més suport. En el procés de votacions s’han registrat 209 vots vàlids i els resultats han estat els següents:

  1. Adquisició de recursos i materials per a l’escola de música  – 160 vots
  2. Adquisició d’equipaments per al Casal de Joves i l’Oficina de Turisme  – 19 vots
  3. Adquisició d’equipaments pel Club Pàdel Bagà  – 15 vots
  4. Cartellera digital per comunicar activitats  – 12 vots
  5. Retolació dels WC dels espais municipals per fer-los inclusius – 3 vots

La regidora d’Economia i Hisenda ha matisat que hi ha hagut únicament cinc vots que la mesa de valoració va haver d’invalidar perquè corresponien a persones que no estan empadronades al municipi. A més ha destacat els canvis en el procés de votacions, ja que a banda de fer-ho de manera telemàtica, els veïns i veïnes ho han pogut fer presencialment a les oficines de l’Ajuntament amb una urna per garantir el secret del vot.

Els responsables municipals ja s’han reunit amb els representants de l’escola de música per parlar de com s’invertirà la partida pressupostària.

Darrera actualització: 5.04.2023 | 09:58