Bagà fa un viatge a l’Edat Mitjana amb més activitats durant les Festes de la Baronia

Divendres, 8 de juliol de 2022

És habitual que durant la tercera setmana de juliol, Bagà faci un viatge a l’Edat Mitjana. La Vila acull del 15 al 24 de juliol una nova edició de les Festes de la Baronia de Pinós, que impulsen l’Ajuntament de Bagà i l’Associació Medieval de Bagà amb la voluntat de posar en valor el patrimoni històric i únic del segle XIII i traslladar als veïns i veïnes i als visitants als orígens medievals del municipi.

El certamen torna, aquest 2022, amb més activitats l’any passat, quan ja es va recuperar el mercat i les principals propostes de la programació després d’una aturada, el 2020, degut a la pandèmia.

Tal com ha explicat la regidora de Festes, Pilar Grille, la voluntat ha estat proposar una celebració complerta amb activitats per a tots els públics que complementin el tradicional mercat d’ambientació medieval que ja inclourà pròpiament propostes diverses com els grups de recreació històrica, tallers, trobadors, artesans, demostració d’oficis i moltes activitats més, a banda de les parades de productes agroalimentaris del Berguedà.

El mercat obrirà portes el dissabte 16 de juliol a les 6 de la tarda i tindrà continuïtat també diumenge 17 de juliol al matí. Paral·lelament, a partir del 15 de juliol ja s’han organitzat activitats que serviran per oferir un ampli ventall de possibilitats per dinamitzar la vila durant tot el cap de setmana. En destaquen la visita guiada per descobrir el passat medieval de Bagà, que tindrà lloc el divendres 15 de juliol a la tarda o el Festival de Música Antiga dels pirineus a càrrec de Canigó Ensemble, també el mateix divendres al vespre.

Per dissabte al matí també s’ha previst un concert, i les activitats continuaran a la tarda i nit amb una exhibició de batalla campal amb explicacions d’armes i assalt al campament, un recital de joglars, l’espectacle de foc i la presentació dels grups de recreació. Durant tot el cap de setmana es podrà visitar el campament del Pont de la Vila i serà el diumenge quan, a més, s’hi realitzaran diverses activitats. Totes les propostes es desenvoluparan al nucli antic de Bagà, tenint com a escenari principal la plaça Porxada.

L’activitat continua amb el Festival Celta

L’activitat a Bagà no s’aturarà i continuarà del 22 al 24 de juliol amb la desena edició del Festival de música i dansa Celta amb música, dansa, tallers, concerts, balls i visites protagonitzats per grups de música celta. (Consulteu programa adjunt).

Darrera actualització: 29.07.2022 | 10:42