Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

29.01.2018

Festa de l'arròs 2018

  • Preparant l'arròs

    Preparant l'arròs


 

Denominada antigament "Àpat dels pobres", es celebrava abans el diumenge de Carnaval. Avui s'ha fixat pel segon diumenge de febrer.


A l'Arxiu històric de Bagà trobem consignació d'aquesta festa des dels primers temps de la fundació de la vila com a tal. Segons els documents que hi consten, els dies de Carnestoltes, els cònsols (regidors) passaven per les cases recaptant donatius en diners o espècies –fins i tot llenya- per oferir un àpat a la gent necessitada de la vila i als de fora.


El matí del diumenge, en la històrica plaça porxada de Bagà, els cuiners conjuminen ingredients dins d'una enorme paella de 2'80 metres de diàmetre. Mentrestant la gent es comença a congregar a la plaça atrets per la flaira del sofregit i la curiositat que desperta en els forans veure el procés de confeccionar una paella per a més de 2000 persones. Quan ja tot es apunt, s'afegeixen els 250 quilos d'arròs que sempre, i a opinió de tothom queda bo i en el seu punt.


El programa d’aquesta festa és:


 A les 10:00 h. Pl. Raval- Pl. Catalunya- Obertura de la Fira de Productes Artesanals (alimentació)


 De 10:00  a 14:00 h. 3ª Trobada de l'Associació de Col·leccionisme de Plaques de Cava- Pl. Raval


 Als actes hi assitiran membres dels consistoris agermanats amb Bagà, Vila-seca al Tarragonès i La Roca de l'Albera a França.


 


A les 11:30 passa carrers amb geganters, a les 12 recital de Ballets a càrrec de l’Esbart Cadí i a les 14 h. repartiment de l’arròs.


 


 


12:00 Recital de Ballets


 


13:30 Repartició de l’arròs

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona