Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

GASTRONOMIA

Vedella amb bolets

DESCRIPCIÓ

La vedella del Berguedà és una carn natural criada amb les pastures de la muntanya, fet que garanteix una gran qualitat del producte. A la comarca la cuinen de moltes maneres, però potser la més típica és la vedella amb bolets. Rovellons, fredolics, camagrocs, llenegues; bolets que podreu trobar també als boscos de la zona.

  • Rovelló.- És un dels bolets més apreciats a Catalunya que creix principalment als boscos de pi.
  • Fredolic.- El barret és de color gris fosc i la cama blanca, es cull als boscos de pi quan comença a fer fred.
  • Camagroc.- Bolet en forma d’embut amb barret i cama groga. És troba als boscos de pi i té un aroma molt especial i intens.
  • Llenegues.- Les llenegues, dites altrament mucoses, és un bolet molt valorat per aquestes contrades. N’hi ha de blanques i de negres.


Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona