Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

Punts d'interès

Patrimoni arquitectònic
Pont de la Vila a la tardorPont romànic del riu Bastareny
El riu Bastareny, és un important afluent del Llobregat. Neix a 1077 metres a les fonts de l’Adou, també dites del Bastareny (terme municipal de Gisclareny, amb accés des de Bagà).

Bagà i el riu:
La vila de Bagà hi va vertebrar la seva activitat econòmica durant molt temps a la vora del riu. En donen fe els molins que s’instal•laren a la seva vora i dels qual encara en queden mostres ben paleses.

Ermita de Sant Joan de l'AvellanetSant Joan de l’Avellanet
De Sant Joan de l’Avellanet, ja en trobem referències en l’acta de consagració de la monacal de Sant Llorenç prop Bagà, el 938. Consta d’una sola nau, amb volta de punt d’ametlla, rematada vers llevant per un absis semicircular.

Paller02Santuari de la Mare de Déu de Paller
La construcció data de 1747, i al (en el) es troba l’imatge de la patrona de Bagà, la Marededéu de Paller. És una talla del segle XVIII i, una de les moltes marededeus trobades que hi ha arreu del país, que compta amb una gran devoció per part dels baganesos. L’església te una planta d’una sola nau neoclàssica amb volta de mig punt. El retaule major és d’estil barroc i les pintures murals són del segle XVIII i XIX.


Patrimoni natural
Collde01Coll de Pal
Pistes d'esquí situades entre el Puigllençada i la Tosa d'Alp, a 2.100 m d'altitud.

Emped01Els Empedrats
Cal Cerdanyola – Font del Faig : 3 hores
Font del Faig – Coll del Pendís : 30 minuts
Coll del Pendís – Penyes Altes : 30 minuts.
Es un recorregut pel costat del sol entre pinetells i alzines. Més endavant, roure, faig, pi roig i pi negre fins arribar a prats alpins. Creuarem varies vegades el riu dels Empedrats. Veurem el “Bullidor de la llet”, saltant d’aigua al peu del torrent del forat. Als costats del riu hi trobarem les majestuoses parets dels Empedrats, d’aquest paisatge únic continuarem el camí cap a la Font Gran, Galigans.

Faged01Fageda de Millarès
Diferents espècies vegetals pròpies de l’estatge muntà. Com a curiositat trobarem un bonic exemplar de pi roig de tres branques a semblança del que hi ha al pla de Campllong. També si observem amb silenci podrem veure diferents espècies d’ocells com les mallarengues, cua llargues i emplomallades. Sí es donen les condicions adequades podrem admirar els cabirols.

Font de la Vinya Vella
Sofre01Font del Sofre
Brolla un petit raig d'aigua sulfurosa, Al costat mateix n'hi ha un altre, d'aigua fresca i bona.

Adou01Fonts de l'Adou
Les fonts de l'Adou –dins el municipi de Gisclareny-, són el naixement del riu Bastareny, que és el que travessa la vila de Bagà, situades a 1077 m d'altitud. A l'inici del camí que ens porta al naixement del riu trobarem un espectacular salt de la resclosa. Seguirem el corriol de muntanya que ens portarà fins el brollador per gaudir d'un indret verge en el què no ha intervingut la mà de l'home.

Gallf01Racó del Gall Fer
Està situada dintre del estatge pre-alpi a 1600 mts. d’alçada. Una ruta poc transitada o podrem trobar molts rastres d’animals. Passajarem per un bosc de pi negra i roig on viuen espècies com el “Picot negre” o el mateix “Gall fer”.

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona