Ultrapirineu 2016

Dilluns, 26 de setembre de 2016

Miguel Heras guanya a la seva prova, la Salomon Ultra Pirineu

L'atleta de Béjar, campió per tercera vegada a Bagà de la prova d'ultra distància del Cadí Moixeró

El d'Estana, Jessed Hernández, primer vencedor de Cavalls del Vent en 2009, segon

Cristofer Clemente es queda amb la tercera posició després de lluitar-la fins el final i es corona campió de les Skyrunner® World Series en modalitat ultra

Ismail Razga i Paloma Lobera guanyen una competida Marató Pirineu

 

Gemma Arenas, victòria i títol a Bagà

La corredora d'Almagro venç amb autoritat en la Salomon Ultra Pirineu

  • Arenas és la nova campiona de les Skyrunner World Series en modalitat ultra després del seu triomf a Bagà
  • Hillary Allen segona i Anna Comet tercera

Sobre dos quarts d'onze de la nit i sota una intensa pluja una figura enfundada en rosa recorria els últims metres fins a la meta de Bagà: Gemma Arenas. La d'Almagro trepitjava la catifa verda i, entre els crits d'ànim del valent públic que sota els seus paraigües fixava la seva mirada en la seva silueta, aixecava els braços en meta. Somrient, sencera i feliç. Guanyar a Bagà ha estat per a ella sinònim de primera victòria en una de les proves més emblemàtiques del calendari i, també, de títol de les Skyrunner® World Series en modalitat ultra.

Corredors de més de 50 països diferents han participat en una de les quatre proves del cap de setmana

Cosme Pérez l'últim classificat d'una Salomon Ultra Pirineu

"És la primera vegada que acabo a una ultra. L'any passat ho vaig intentar també aquí però vaig abandonar a Estasen. Aquesta cursa és especial i em posa la pell de gallina; sóc francès però els meus pares van néixer en aquesta zona de Catalunya". Entre llàgrimes, nerviós però feliç. Així creuava la meta de Bagà Cosme Pérez, l'últim finisher d'una Salomon Ultra Pirineu que ha repartit 554 medalles entre els 831 participants que, finalment, van prendre la sortida. El francès arribaria després 29h07'40'' corrent pel Parc Natural del Cadí Moixeró, 17 hores més tard que un Miguel Heras que, també emocionat, el rebria en meta i seria l'encarregat de penjar la seva medalla. El de Béjar també felicitaria als tres corredors que arribarien just abans i només amb uns segons de marge respecte a Pérez. Si Heras és sinònim d'Ultra Pirineu, Cosme i els més de 50 corredors que van arribar a Bagà en les dues últimes hores de cursa també defineixen amb precisió el caràcter d'aquesta prova de trail running que transcorre entre dues comarques, el Berguedà i la Cerdanya. Els corredors elit i els populars, com Heras i Pérez, comparteixen recorregut, sensacions i abraçades sota l'arc de meta.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 11:30